Primeal Zuurdesem tarwe
Fermenteerbare bereiding op basis van tarwe.
Ingredienten
Gedroogde en inactieve* TARWEdesem verkregen door natuurlijke vermentatie, geselecteerde gist.
78% ingredienten afkomstig uit de biologische landbouw.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
1595 kJ / 377 kcal |
Vet |
2,3 gram |
- waarvan verzadigd |
1,3 gram |
Koolhydraten |
66,2 gram |
- waarvan suikers |
1 gram |
Vezels |
7,3 gram |
Eiwitten |
19,2 gram |
Zout |
0 gram |
Gebruik
Vermeng 500g meel (liefst wit of lichtrbruin, 21 gram (2 volle eetlepels gist, 8g zout (2 theelepels) en 320-350 ml lauw water.
Kneed een eerste keer en laat 30 minuten rusten in een bedekte slakom bij een temperatuur van ongeveer 22°C.
Herneem de deeg en laat zachtjes de lucht eruit ontsnappen bij het brood vormen.
Laat opnieuw rusten voor 60 - 90 minuten.
Plaats in een voorverwarmde oven (220-230°C) en bak ongeveer 45 minuten.
Droog en afgesloten bewaren.
Fabrikant
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 PEAUGRES