Lima Tamari strong bio
Tamari bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.
Ingrediënten
Water, SOJAbonen*, zeezout, alcohol*, A. Oryzae.
*van biologische teelt
Voedingswaarde per 100 ml |
|
Energie |
346 kJ / 82 kcal |
Vetten |
0 gram |
- waarvan verzadigde vetzuren |
0 gram |
Koolhydraten |
5,8 gram |
- waarvan suikers |
1,7 gram |
Vezels |
0,9 gram |
Eiwitten |
10 gram |
Zout |
13,6 gram |
Gebruik
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De smaak van Shoyu wordt gekenmerkt door een oprechte alcoholtoets, die het resultaat is van de fermentatie van de tarwe. Dat is de reden waarom het product niet bestand is tegen een langdurige verwarming, en waarom het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd mag worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.
Fabrikant/distributeur
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België