Primeal Tarwegluten bio
Biologische Tarwegluten
Ingrediënten
TARWEGLUTEN*.
*afkomstig van biologische landbouw.
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
1596 kJ / 376 kcal |
Vet |
2 gram |
- waarvan verzadigd |
0,4 gram |
Koolhydraten |
6 gram |
- waarvan suikers |
0 gram |
Vezels |
1 gram |
Eiwitten |
83 gram |
Zout |
0,07 gram |
Gebruik
Bereiding: te gebruiken vermengd met tarwemeel om het gehalte aan eiwitten te verhogen of om seitan te maken, die dan bereid kan worden als schnitzel, gehakt, in blokjes.
Bereiding van seitan: vermeng de gluten met water, formeer een bol en laat zakken in een groot volume kokend gezouten water met kruiden en kook het gedurende 1 uur. Deze bol zal verdubbelen zelfs misschien verdrievoudigen in volume. Gluten is het eiwitelement in tarwegraan.
Bewaren
Op een droge, koele plek buiten direct zonlicht bewaren.
Fabrikant/distributeur
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 Peaugres