Peuleschil Fenegriek kiemzaad bio |
|
Artikelnummer: Merk: Verpakt per: GTIN: | T2 961527 PEULESCHIL 130 Gram 8714347000235 |
Stel een vraag over dit product Voeg product toe aan favorieten |
Peuleschil Fenegriek kiemzaad bio Fenegriekzaad (Trigonella foenum-graecum) komt oorspronkelijk uit het voormalige Mesopotamië, en werd eeuwen geleden al in landen als China en India gebruikt. Fenegriekzaad heeft diverse toepassingsmogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld thee van worden gezet, en kan het vermalen als specerij (o.a. als bestanddeel van kerrie) worden gebruikt. Maar fenegriekzaad kan ook worden ontkiemd. De verkregen fenegriekkiemen vormen een verrassende toevoeging in bijvoorbeeld (oosterse) salades, maar laten zich ook zeer goed smaken als laatste toevoeging in soepen. Ingredienten Gebruik 2. Bevestig middels een stevig (postbode)elastiek een kunststof of glasfiber horrengaasje op de pot. Bij voorkeur géén aluminium horrengaas gebruiken want dit is soms behandeld tegen insecten. 3. Giet het water na de aangegeven inweektijd¹ af, spoel het zaad, en giet wederom het water af. 4. Zet de pot bij kamertemperatuur schuin omgekeerd weg in een vergiet, rekje of bakje zodat het overtollige water kan weglopen. [Het is belangrijk dat al het water kan weglopen, het water dat aan de kiemen blijft hangen is voldoende om het kiemproces in gang te houden. Tevens is het belangrijk dat het zaad/de kiemen niet het gehele gaasje bedekt/bedekken. Voor een goed resultaat is het van groot belang dat er voldoende luchttoevoer is. Verdeel daarom na elke spoelbeurt het zaad/de kiemen over de lengte van de pot.] 5. Spoel het zaad/de kiemen gedurende de aangegeven kweekduur² ± 3 maal per dag, en zet de pot daarna steeds schuin omgekeerd weg. 6. Laat de kiemen in de pot (schuin omgekeerd) na de allerlaatste spoelbeurt* bij kamertemperatuur minimaal 18 uur drooggroeien alvorens ze te consumeren en/of in de koelkast te zetten. * Desgewenst kan de laatste spoelbeurt worden vervangen door een ‘washandeling’ om de kiemen van pelletjes te ontdoen: Overgebleven kiemen gekoeld (max. 7°C) en afgesloten (niet luchtdicht) bewaren. ¹ Inweektijd: ± 6 uur Fabrikant
|
|||||||