Peuleschil Mosterdzaad bio |
|
Artikelnummer: Merk: Verpakt per: GTIN: | T2 885622 PEULESCHIL 135 Gram 8714347000303 |
Stel een vraag over dit product Voeg product toe aan favorieten |
Peuleschil Mosterdzaad bio Mosterdzaad kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan het zaad als specerij worden gebruikt of voor 't maken van azijn. Maar je kunt het ook laten ontkiemen waardoor een pittige kiemgroente ontstaat. Héérlijk in bijvoorbeeld een salade, of gecombineerd met een ander broodbeleg. Ingrediënten Gebruik 2. Bevestig middels een stevig (postbode)elastiek een kunststof of glasfiber horrengaasje op de pot. Bij voorkeur géén aluminium horrengaas gebruiken want dit is soms behandeld tegen insecten. 3. Giet het water na de aangegeven inweektijd¹ af, spoel het zaad, en giet wederom het water af. 4. Zet de pot bij kamertemperatuur schuin omgekeerd weg in een vergiet, rekje of bakje zodat het overtollige water kan weglopen. [Het is belangrijk dat al het water kan weglopen, het water dat aan de kiemen blijft hangen is voldoende om het kiemproces in gang te houden. Tevens is het belangrijk dat het zaad/de kiemen niet het gehele gaasje bedekt/bedekken. Voor een goed resultaat is het van groot belang dat er voldoende luchttoevoer is. Verdeel daarom na elke spoelbeurt het zaad/de kiemen over de lengte van de pot.] 5. Spoel het zaad/de kiemen gedurende de aangegeven kweekduur² ± 3 maal per dag, en zet de pot daarna steeds schuin omgekeerd weg. 6. Laat de kiemen in de pot (schuin omgekeerd) na de allerlaatste spoelbeurt* bij kamertemperatuur minimaal 18 uur drooggroeien alvorens ze te consumeren en/of in de koelkast te zetten. * Desgewenst kan de laatste spoelbeurt worden vervangen door een ‘washandeling’ om de kiemen van pelletjes te ontdoen: Overgebleven kiemen gekoeld (max. 7°C) en afgesloten (niet luchtdicht) bewaren. ¹ Inweektijd: ± 10 uur Bewaren Fabrikant/distributeur |
||||